Blackberry Pie

de vanilla in Prajituri, 7 Ian 2011 | 3638 vizualizari

 

cand eram copil, desenele mele preferate erau Tom si Jerry!
Atunci cand il vedem pe Jerry ca arunca dupa Tom, cu o placinta cu coacaze... ma apucau toti dracii...nu intelegeam de ce nu o puteam manca eu....Anii au trecut...nu mai apuc sa ma uit la Tom&Jerry chiar daca si acum imi face placere...nu trece insa nici o vara fara sa fac placinta asta!!! Si ptr ca m-am napadit din nou amintirile am facut-o cu fructe congelate...insa gustul cel mai bun il are cu coacaze de gradina/gard/padure proaspat culese

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de faina
  • 200 gr zahar praf 
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 1-2 lg de lapte rece
  • coacaze proapete sau congelate
  • 2 lgt de amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blackberry Pie:

Se freaca untul cu oul si zaharul pana se gace o spuma! Se adauga faina si se framanta bine-bine, pana se desprinde de pe marginea bolului. Daca aluatul e prea vartos se adauga 1-2 lg de lapte. La mine asa s-a intamplat! Se intinde cu sucitorul, si se tapeteaza fundul unui vas rotund cu foaia de alut obtinuta. Se pune la rece circa 15-20 de min. Dupa ce s-a odihnit cat de cat , ii dam un soc termic si  bagam tava la cuptorul bine incins ptr 20 min. Ca sa nu se ridice aluatul in timpul coacerii! eu am pus boabe de fasole, pe fundul tavii, peste aluat. 

Intre timp pregatim umplutura! Fructele se pun intr-o oala la foc mic. Se lasa sa se incalzeasca putin! Folosim si sucul fructelor! Cand "ciorba" e pe punctul de a fierbe, adaugam amidonul, amestecam bine si o luam de pe foc. Punem apoi umplutura de coacaze peste alutul de tarta, si mai introducem tava la caldurica ptr inca  20-25 de min!!! Un deliciu nu alta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Blackberry Pie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana