Bors de fasole

de ianculubita in Mancaruri de post, 27 Mar 2011 | 9514 vizualizari

 

Va recomand un bors de fasole,ca la mama acasa,foarte bun pentru aceste zile de post

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole
  • 1ceapa mare
  • 1morcov
  • 1ardei gras colorat
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 1l de bors
  • 3linguri cu ulei
  • 2leg.de patrunjel
  • 2leg.de leustean
  • 1telina mica
  • 1crenguta de cimbru
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole:

fasolea curatata,spalata,o pun de seara intr-un vas cu apa;

dimineata o pun la fiert in apa calda si o las la foc mic cu capac pana ce boabele de fasole incep sa pocneasca;

eu doar acum scurg fasolea si o spal in multe ape reci,dupa care o pun din nou la fiert in apa calda;

cand incepe sa clocoteasca,adaug ceapa si ardeiul taiate marunt iar radacinoasele date pe razatoare;

tot cu capac la foc mic las sa fiarba;

cand deja totul este fiert,adaug rosiile pe care le-am calit in ulei,dupa cateva clocote,borsul pe care l-am fiert in alt vas.

potrivesc de gust,adaug verdeata tocata marunt si crenguta de cimbru;

se serveste dupa preferinta rece cu ceapa verde sau praz

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

28.03.2011, 07:49

Eu schimb de 5 ori apa la fasole si numai dupa aceea o pot manca...este de apreciat ideea mai ales daca e de la mama arata grozav si mi-ai facut o pofta teribilaaaa

MotanLaOale 1

28.03.2011, 09:00

elena1988 1

28.03.2011, 09:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume