Brownie cu ciocolata neagra si alba

de Criss in Prajituri, 12 Aug 2015 | 5702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -200 g unt
  • -3 oua
  • -250 g zahar
  • -3 linguri cacao
  • -150 g faina
  • -1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -200 ml frisca lichida
  • Ganache de ciocolata alba:
  • -80 g ciocolata alba
  • -150 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu ciocolata neagra si alba:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacaua. E bine sa punem cacaua si faina intr-o sita si sa o cernem pentru a nu avea cocoloase.  Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura 25- 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Nu trebuie lasata mai mult, pentru ca ea trebuie sa ramana umeda in interior.

Pentru crema, se ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o crema omogena. Crema e de fapt un ganache dar nu trebuie batut. Crema se pune peste blatul racit si prajitura se lasa in frigider o ora, dupa care se poate taia. Pentru ornat am folosit un ganache usor din ciocolata alba.  Ciocolata alba se pune pe baie de aburi impreuna cu 50 ml frisca, se lasa sa se  raceasca apoi se bate cu mixerul. In timp ce crema se mixeaza, se adauga restul de frisca si se bate pana rezulta o crema spumoasa cu care se vor orna patratelele ciocolatoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu ciocolata neagra si alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

12.08.2015, 21:50

Criss, numai delicatese faci, nu stiu cand mai ai timp!

Micutza Luana 1

13.08.2015, 00:09

vaaai :X:

Criss 1

13.08.2015, 12:38

Multumesc Rocsi. Incerc sa le fac pe toate.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa à ma façon