Budinca cu fructe si jelly

de Lia_ in Prajituri, 5 Sep 2013 | 4046 vizualizari

 

Dragilor, trebuie sa va marturisesc ca astazi "mi-am dat in stamba" (daca stiti expresia) din motiv ca imi zaceau prin camara niste plicuri de budinca dintr-o perioada cand eram cam ocupata si n-aveam mult timp la dispozitie pentru gatit.
Sotului ii place budinca de vanilie mult si pt asta face compromisuri, desi evita mult dulciurile. ... Dar nu simpla ci asa cum v-o prezint, combinatia fiind selectata de el in timp.
Desigur ca recomand sa se faca budinca in casa pt ca nu e nimic greu dar pt persoanele extrem de ocupate este salvator.
Atunci cand nu acoperim cu jelly, la budinca adaugam mai mult lapte decat scrie pe plic pt. ca a doua zi se intareste si crapa urat daca e prea vartoasa (daca mai apuca a doua zi ...:P ). Ar fi fost mai frumoasa cu fructele mai la vedere dar asa e mai buna cu mai mult jelly.

 

INGREDIENTE

pentru 4 boluri
  • budinca de vanilie-2 plicuri
  • vanilie-1 plic (pt a spori aroma)
  • lapte 1l + cateva linguri pt evaporare
  • zahar 4 linguri cu varf
  • biscuiti
  • banana -1
  • alt fruct preferat
  • nuca de cocos rasa-3 linguri cu varf
  • jelly-1 pachet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu fructe si jelly:

Budinca se prepara cf instructiunilor de pe plic adaugand 4 linguri lapte pt evaporare. Tot timpul amestecam cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga si 3 linguri de nuca de cocos cand fierbe.

In boluri se pun 1-2-3 biscuiti, depinde de marime. Se toarna budinca calda aproape 3 sferturi.

Se pun rondele de banana, felii de portocala pe deasupra (sau alt fruct preferat).

Se prepara jelly cf instructiunilor de pe plic.

Jelly nu se toarna direct ci intr-o lingura si foarte incet pt ca suvoiul sa nu faca gaura si fructele sa nu fie antrenate sa se ridice la suprafata.

Se da la rece. Cand s-a inchegat jeleul, se poate manca.

Ati rezolvat un desert rapid, timpul ramas il puteti sparge pe bucataras.ro :D

Sa mancati cu placere!

TIPS-URI

1

Fructele se pun imediat cat e calda budinca, scopul este sa se lipeasca de suprafata acesteia, altfel vor pluti la suprafata jeleului iar banana oxideaza imediat si va fi inestetica.

2

Jelly nu se toarna direct ci intr-o lingura si foarte incet pt ca suvoiul sa nu faca gaura si fructele sa nu fie antrenate sa se ridice la suprafata

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu fructe si jelly" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

08.09.2013, 14:52

arata foarte bine

Lia_ 1

08.09.2013, 15:06

isi fac jobul colorantii astia care numai naturali n-or fi cum au pretentia

Giana 1

11.09.2013, 17:42

Simplu, rapid si delicios, numai buna pt mofturosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu mere si budinca