Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine

de Caty in Prajituri, 10 Iul 2022 | 3708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi
  • 2 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahar
  • 30 linguri faina
  • 1 linguriță praf de copt
  • Un vârf cuțit sare
  • Ingrediente pentru crema de budinca cu vișine
  • 1 borcan de 800g vișine fără sâmburi, cu tot cu sucul propriu
  • 2 plicuri praf de budinca cu aroma de frișcă sau vanilie
  • 100g zahar
  • 50 ml apa rece
  • Ingrediente pentru crema de vanilie
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte rece
  • O tava cu mărimea 20/30cm
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine:

Aluat pentru foi
Am mixat bine ouăle cu zaharul apoi am adăugat pe rand uleiul, laptele, sarea și faina cu praful de copt. Am frământat un aluat pe care l-am împărțit în patru bucăți egale.
Am întins cate o bucata de aluat pe fundul tăvii,am înțepat-o din loc in loc cu furculița pentru a nu se umfla în cuptor și am tinut-o cate 10-12 minute la foc mic.
Înainte de a întinde foile, ungem foarte puțin tava cu ulei, astfel se întind mai ușor.
Crema de budinca cu visine
Am pus vișinile într-un vas, le-am mărunțit cu blenderul, am pus zahărul, praful de budinca și apă peste ele, le-am transferat într-un vas,pe foc și am amestecat continuu până s-a îngroșat și s-a format budinca. Am lăsat să se răcească.
Crema de vanilie
Am amestecat ouăle întregi cu zahărul, zahărul vanilat, faina apoi am adăugat treptat laptele,și am pus la fiert amestecând continuu, până s-a îngroșat. După ce am dat deoparte, am pus untul și am amestecat bine. Am lăsat la răcit.
Asamblate prăjitură
Am pus peste prima foaie jumătate din budinca cu visine, crema de vanilie peste a doua foaie și din nou budinca de vișine peste a treia foaie. Așezăm ultima foaie, o acoperim cu folie alimentara și o lăsăm câteva ore la rece.
Tăiem prăjitura după preferințe: pătrățele, romburi sau așa cum le-am tăiat eu. Mi-au ieșit 30 bucatele frumușele și gustoase. Presărăm cu zahar pudra și le servim cu drag.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Lingurile cu faina sa fie pline Putem folosi vișine proaspete sau congelate, dar punem 150-200 g zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema caramel