Budinca de cornuri cu branza si fructe

de Criss in Dulciuri, 3 Iul 2014 | 13513 vizualizari

 

Alex nu mananca niciodata cornurile de la scoala, dar nici nu-mi vine sa le arunc, astfel ca le gasesc mereu cate o intrebuintare. Uneori le tai rondele si le dau prin lapte, faina, ou si le prajesc, alteori fac niste bake rolls numai bune de rontait sau le transform intr-un desert banal si simplu de tot dar foarte bun, aromat si de ce nu, sanatos cum este si aceasta budinca. Sau alteori le pun la uscat sa aiba si Fufu ce sa rontaie. Si cum in ultimul timp am pus cornurile in congelator, sa nu se mucegaiasca, m-am trezit cu un sertar plin de cornuri. Si acum am nevoie de loc in congelator pentru a congela fructele de sezon, astfel ca trebuia sa fac ceva cu o parte din cornuri, asadar iata reteta:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -6 cornuri
  • -10 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -500 ml lapte
  • -4 oua
  • -250 g smantana
  • -300 g branza de vaci
  • -coaja de la o lamaie
  • -fructe (cirese si capsuni am pus eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cornuri cu branza si fructe:

Cornurile se rup in bucati. Se pot taia si rondele dar n-are rost, oricum trebuie inmuiate in lapte. Peste cornuri se toarna laptele amestecat cu zaharul vanilat. Cornurile astfel inmuiate se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt. 

Intr-un bol se bat ouale cu zaharul, se adauga branza si smantana, coaja rasa de lamaie apoi se toarna tot amestecul peste cornurile inmuiate. Cu o furculita se amesteca prin tava astfel incat compozitia sa devina omogena. Se pun fructele deasupra si se coace budinca aproximativ 45 minute.

Se serveste rece, pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cornuri cu branza si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Criss 1

04.07.2014, 22:04

Mena, ma bucur ca ai incercat reteta si ca iti si place cum a iesit.

MotanLaOale 1

04.07.2014, 23:57

Criss 1

05.07.2014, 06:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
"Aish Saraya" ( "Eish Saraya")