Budinca de gris cu branza de vaci

de miremirc in Prajituri, 19 Mai 2012 | 45392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 1 l lapte
  • 150 g gris
  • 100 g unt
  • 250 g branza de vaci
  • 1 lgt gem de caise
  • 1 lgt dulceata din coji de portocale
  • 5 oua
  • 50 g faina
  • 2 lgt esenta vanilie
  • 1 lg rom
  • 1/4 lgt sare
  • 200 g zahar
  • 3 lg zahar pudra pentru decor bilute de zahar colorate ...
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu branza de vaci:

Punem laptele la fiert cu sarea, apoi adaugam grisul presarat in forma de ploaie, amestecand mereu ca sa nu se formeze cocoloase, timp de 5 minute. Lasam grisul sa se raceasca , apoi adaugam untul, branza de vaci, gemul de caise, dulceata din coji de portocale, galbenusurile de ou, faina, esenta de vanilie.

Separat, batem albusurile de ou spuma tare, apoi adaugam zaharul si rom-ul. Rasturnam peste crema de gris de mai sus, omogenizam, amestecand cu o lingura.

Punem compozitia obtinuta intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt. (d=24*24 cm).

Dam la cuptor budinca pentru circa 40-60 minute, la foc mijlociu. Nu deschidem cuptorul primele 20 de minute.

Pudram cu zahar pudra apoi servim fierbinte . Este foarte buna si rece sau reancalzita.

Pentru cine nu are o forma cu pereti detasabili, poate folosi o forma normala, apoi dupa ce budinca este coapta, o rastoarna invers pe un platou si o pudreaza cu zahar pudra .

Rapida si delicioasa. :)
 Incercati-o cu incredere pentru ca este fooarte buna :P

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

19.05.2012, 23:08

Ce minunata..asta trebuie incercata

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:44

bun

mimmi 1

26.05.2012, 14:52

Am salvat-o la favorite sa o incerc ca tare bine arata ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu dulceata de mure pe blat de biscuiti si nuca