Budinca de orez

de MyCookingLife in Prajituri, 7 Mar 2012 | 4269 vizualizari

 

Este un desert consistent, potrivit pentru gustarea de dupa-amiaza! Iar aroma de cuisoare este grozava!

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 1 cana orez
  • 600 g branza dulce
  • 8 linguri zahar
  • 4 oua
  • 1 fiola esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • zahar pudra si nucsoara rasa pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Se pune laptele cu sarea la fiert. Cand incepe sa fiarba laptele, se pune orezul spalat si scurs. Spre sfarsit, se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Cand se raceste, se adauga galbenusurile, restul de zahar, vanilia, coaja de lamaie, nucsoara si apoi, branza. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se baga la cuptor pana se rumeneste, cam 1h10′-1h20′.

Cand se raceste, se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra si nucsoara rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MyCookingLife 1

10.03.2012, 01:19

E si foarte simplu de preparat! Multumesc!

mamaieelena 1

12.03.2012, 14:12

imi place

simo_brkic 1

12.03.2012, 14:26

yam yam yam o sa o fac si eu ca e rapida bravooo

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura