Bulgarasi de orez

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2011 | 10322 vizualizari

 

Reteta este inspirata de pe blogul „Din Lumea Laurei”. Este deosebit de ingenioasa si usor de preparat, dar incredibil de gustoasa. Umplutura folosita poate fi si din legume, ficatei de pui, ciuperci sau orice altceva va trece prin minte.

 

INGREDIENTE

  • ½ cana de orez
  • 1 cutie de ton in ulei sau suc propriu
  • 1 ceapa mica
  • ½ lingurita Maggi secretul gustului de legume
  • ¼ lingurita rozmarin
  • ¼ lingurita coriandru
  • seminte de susan
  • seminte de canepa
  • 1 legatura mica de patrunjel verde 
  • boia dulce de ardei
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgarasi de orez:

Orezul se spala si se fierbe ( la 1 parte orez se pun 3 parti de apa) in apa cu sare si secretul gustului. Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.

Tonul se pune la scurs intr-o strecaratoare. Se taie ceapa marunt si se amesteca cu tonul scurs. Se adauga rozmarin si coriandru uscat. Se potriveste de sare si piper. Se omogenizeaza amestecul.

Dupa ce orezul a ajuns la temperatura camerei se imparte in patru parti,se ia o bucata de folie de plastic sau o punga am folosit eu si  se aseaza o parte din orez. Se intinde orezul cu o lingura sub forma de disc. In mijlocul discului de orez se aseaza umplutura de ton, impartita si ea in patru portii. Se aduna colturile foliei de plastic sau a pungii astfel incat sa inchidem in ea  umplutura de ton. Se formeaza astfel o bila. Se lasa timp de 10-15 minute sa se aseze toate ingredientele si bila sa ramana compacta.

Apoi se scot bilele din folia de plastic si se dau prin  boia dulce, seminte de susan, seminte de canepa si patrunjel verde. Am obtinut astfel 4 bulgarasi de orez cu umplutura de ton, buni pentru garnitura la friptura sau la o mancare de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (21)

Adinuta 1

05.11.2011, 20:50

Am facut bulgarasii azi! Au iesit tare frumosi si buni Multumesc!!

alba_zori 1

29.11.2011, 15:43

imi place si mie,grozava si simpla,sant ca si arancini dar care se fac fara telofan,doar in palma se aseaza cate un pic de orez si inauntru se aseaza umplutura de orice fel,mai simplu,felicitari ti-au iesit bine!

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:23

waw ce frumos arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu ton