Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale

de corina241 in Prajituri, 10 Sep 2012 | 11868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • 150 g migdale fara coaja (dar cu tot cu foita ca infasoara samburele)
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la portocala rasa
  • esenta de migdale
  • 40-50 g unt topit (daca se doresc biscuiti mai fini)
  • plus faina pentru presarat blatul de lucru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale:

Migdalele se aseaza rasfirate pe o tava rezistenta la foc si se dau la cuptor la 200grade pentru 5 -10 minute.

Intr-un castron incapator se pun 2 oua intregi si cele trei galbenusuri(oul ramas se bate separat,intr-un castronel,urmand sa fie folosit la finisarea suprefetei biscuitilor).Se bat ouale si galbenusurile cu praful de sare apoi se adauga zaharul.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in ouale batute impreuna cu coaja rasa de portocala,obtinand un aluat maole.Daca se doresc biscuiti mai fini,se adauga in acest moment 40 -50 g unt topit,corectand consistenta aluatului cu 1-2 linguri de faina.

Aluatul obtinut se rastoarna pe planseta de lucru bine infainata.Se adauga migdalele prajite si racite si prin cateva impaturiri se incorporeaza in aluat.Se modeleaza aluatul in forma de cilindru cu diametrul sectiunii de aproximativ 2,5 - 3 cm.Cilindrii obtinuti se aseaza in tava de copt tapetata cu hartie si se ung cu un ou batut.

Se coc biscuitii in cuptorul preincins la 200g timp de 15 minute,apoi se scot.Se stinge cuptorul si se pastreaza cu usa inchisa.

Se taie cu un cutit cilindrii copti si cat de fierbinti e posibil,pe diagonala,in felii groase de 1- 1,5 cm si se aranjeaza pe tava cu taietura in sus(vezi foto).Se reintroduce tava in cuptor stins,dar inca fierbinte pentru inca 10 minute,pana cand cantuccini se usuca.

Sunt minunat de gustosi si aromati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca de cocos