Carnati de Bucuresti

de Brindusa in Mezel de casa, 22 Dec 2010 | 8238 vizualizari

 

Daca ar fi dupa mine, porcii ar trai o viata lunga si infloritoare. Asta pentru ca nu-mi place carnea de porc. Imi plac, insa, traditiile romanesti. Si ce Craciun e ala fara traditionalii carnati?

Prin urmare, am facut si noi vreo 10 metri. De partea asta s-a ocupat sotul meu (impreuna cu mama), eu fiind doar fotograful.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg pulpa de porc
  • 1 kg slanina, fara sorici
  • 4- 5 capatani de usturoi, pisat
  • 4-5 ardei iuti uscati si facuti praf (sau 2-3 lingurite boia iute de buna calitate)
  • 4 lingurite cimbru uscat
  • 1 l apa
  • 3-4 linguri de sare (se fac putin mai sarati)
  • 10 metri mate (intestine) de porc curatate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de Bucuresti:

Matele de porc se pun in apa cu otet si se lasa peste noapte
Carnea si slanina se taie bucatele si se toaca (de mare ajutor aici e masina de tocat electrica!)

Se pune 3/4 din usturoi, cimbru, ardei iute si sare. Se amesteca, prin framantare cu mana.

Se adauga apa incetul cu incetul, framantandu-se mereu. Dupa ce ai pus jumatate din apa, pune amestecul pe limba si vezi ce gust are. Daca iti place mai condimentat adauga si restul de usturoi, cimbru, ardei iute. Pune restul de sare.

Continua sa framanti adaugand toata apa. In final amestecul trebuie sa fie foarte moale.

Pune la masina de tocat aparatul pentru facut carnatii (noi ii zicem tulumba). Ia un mat si sufla in el. Prin impingere pune-l pe tulumba.

De aici incolo e nevoie de doua persoane. Una pune amestecul in masina si invarte manivela, iar cealalta trage de carnat, ca sa nu fie umplut prea tare.  Carnatul se poate lasa intreg, sau se invarteste din loc in loc, ca sa se faca carnati mai mici.

Carnatii se lasa la scurs afara, la frig,(pe balcon) pentru cateva zile. Se pastreaza afara daca e frig sau in congelator.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de Bucuresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

28.12.2010, 21:20

ai avut ceva productie la carnati dar consumatori au fost in fapt?ca prea bine arata la multi ani pt noul an 2011

MIUTA 1

02.01.2011, 16:42

adry88 1

04.06.2011, 10:14

da tare buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ruladă din carne de porc