Carnati de casa

de AlexTeacher in Porc, 13 Dec 2017 | 6546 vizualizari

 

Carnatii de casa sunt nelipsititi de pe masa oricarui roman, si daca te respecti trebuie sa faci unii extrem de gustosi. Astazi vin in ajutorul tau.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de pulpa de porc
  • 300 g slanina afumata
  • mate de porc spalate foarte bine in prealabil
  • 8-10 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ienibahar macinat
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 1 lingurita de boia dulce
  • o jumatate de lingurita de boia iute
  • 300 ml de supa de oase
  • 1/2 lingurita de coriandru boabe
  • sare si piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Pune matele de porc intr-un castron cu apa si otet si lasa-le acolo cca jumatate de ora;

Zdrobeste usturoiul intr-un mojar impreuna cu boabele de coriandru;

Taie apoi carnea si slanina cuburi;

Introdu bucatile de carne in masina de tocat;

Condimenteaza apoi carnea cu usturoi, coriandru, ienibahar, cimbru, boia dulce si iute si bineinteles, sare si piper dupa gust;

Amestec-o bine timp de 10 minute, turnand treptat supa de oase;

Scoate matele de porc din castron si spala-le sub un jet de apa;

Pune matele in accesoriul pentru carnati;

Porneste aparatul pe viteza mica si umple-le cu carnea condimentata;

Strange matul si rasuceste-l in functie de cat de mari doresti sa fie carnatii;

Lasa-i la uscat la loc racoros minimum 24 de ore inainte de a-i pregati. Nu-i gati imediat pentru ca exista o mare sansa sa iti crape.

Eu am aici doi carnati pregatiti cu 24 de ore in urma, pe care o sa-i gatesc in cuptor;

Ii voi intepa pe alocuri, ii voi stropi cu putin ulei si ii voi pune intr-un vas, in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade;

Ii scot din cuptor, ii tapetez cu cateva servetele si voila: pot fi serviti alaturi de cartofi, mustar, sfecla sau hrean, muraturi sau ce-ti mai pofteste inima;

Acum ai cu ce sa iti impresionezi prietenii de sarbatori.


Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume