Cartofi cu smantana si carnat semiafumat

de Sim0na in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2014 | 9272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi rosii
  • 2 cepe rosii micute
  • 5 linguri smantana acra
  • 1 lingura boia dulce
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • sare
  • 100 g cascaval ras
  • carnat semiafumat subtire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana si carnat semiafumat:

Cartofii i-am curatat si taiat rondele de cca 5 mm grosime. Intr-un vas am pus apa la fiert impreuna cu ½ lingurita sare, iar cand a fost clocotita am adaugat rondelele de cartofi si am lasat sa fiarba cca 10 minute. Am scos cartofii cu o paleta, si i-am pus intr-un castron. Peste cartofi am adaugat piper, boia, smantana si ceapa taiata julien, amestecand usor. Intr-un vas de ceramica uns cu ulei, am asezat rondelele de cartofi si sosul format, deasupra am pus carnatii si am dat tava la cuptor pentru jumatate de ora.  Dupa acest timp carnatii s-au copt frumos, i-am scos intr-o farfurie, iar deauspra cartofilor am presarat cascavalul ras. Am pus carnatii cu partea necoapta deasupra si am dat din nou la cuptor pentru vre-o jumatate de ora. O bunatate de mancarica, care nu necesita nici timp foarte mult si nici costuri ridicate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana si carnat semiafumat" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu pui si masline