Cartofi gratinati cu doua tipuri de cascaval

de MonicaGR in Porc, 29 Sep 2021 | 3455 vizualizari

 

Simplu de pregatit si in acelasi timp foarte consistent. Poate fi mancat ca fel principal sau garnitura.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • 1 buc oua
  • 100 gr Branza Mimolette
  • 150 gr branza Cheddar
  • 200 gr bacon
  • praf de sare
  • praf de piper
  • praf de nucsoara
  • 1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu doua tipuri de cascaval:

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se fierb in apa fierbinte timp de 7 minute. Nu trebuie sa fie fierti complet.

Se unge o tava cu unt, apoi se asaza feliile de cartofi una langa alta. Taiem bacon-ul bastonase si il asezam peste cartofi. Asezonam cu sare, piper si nucsoara.

Batem smantana cu oul si turnam in tava. Deasupra punem branzeturile rase. Dam la cuptor 30 de minute la 160°C sau pana se rumeneste branza.

TIPS-URI

1

Evident ca puteti folosi ce tip de branza/cascaval va place.

2

Bacon-ul poate fi inlocuit cu prosciutto.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu doua tipuri de cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Snitele de porc cu cartofi pai (opariti)