Cartofi noi la cuptor in vas de lut

de Andra_Constantinescu in Retete Delikat, 27 Iun 2018 | 4434 vizualizari

 

Am primit de la bunica mea niste cartofi proaspat scosi din pamant. Nu a mai contat cat de mici au fost, de fapt asta a fost si farmecul lor. Pe cei mai marunti i-am curatat si i-am prajit intregi, la fel cum mi-i pregatea si bunica in copilarie, iar pe cei mai mari i-am pregatit la cuptor in vas de lut. Am testat cu aceasta ocazie si noile condimente pentru cartofi de la Delikat, care le-au dat un gust minunat datorita ingredientelor 100% naturale pe care le contin, precum: usturoi, ceapa, rosii, boia de ardei dulce, piper, seminte de telina, coriandru, chimen, nucsoara si ardei iute cayenne. De asemenea, condimenetele pentru cartofi de la Delikat contin si sare, asa ca nu a mai fost necesar sa pun si eu. Am adaugat si putin rozmarin, tot de la Delikat, pentru un plus de gust.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi noi
  • 6 g condimente pentru cartofi de la Delikat
  • 40 g unt
  • putin rozmarin de la Delikat
  • 300-400 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor in vas de lut:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Cartofii se racaie cu un cutit pentru a indeparta coaja subtire, se spala si se pun intr-un castron. Se presara peste ei condimentele pentru cartofi de la Delikat si se amesteca.

Se unge un vas de lut cu unt, se pun cartofii in el, se umple vasul cu apa si se presara putin rozmarin de la Delikat peste cartofi. Se acopera vasul cu capacul sau si se introduce la cuptor pana cand apa scade si cartofii sunt bine facuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale surpriza