Cartofi pufosi preparati la cuptor

de Valclaudia in Mancaruri de post, 2 Mai 2017 | 9141 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • ulei de porumb
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc uscat
  • fulgi de chili
  • apa cu sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi pufosi preparati la cuptor:

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie betigase groase de 1 cm.

Se pun la fiert, in apa cu sare, pentru 10 minute, din momentul in care incep sa fiarba.

Se scurg, se lasa la zvantat, apoi se asaza in doua tavi tapetate cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

Cartofii asezati intr-un singur strat, se ung cu ulei de porumb, apoi presaram fulgi de chili, piper, sare si busuioc uscat dupa gust.

Dam tavile la cuptor pentru 20 minute, eu am apelat la functia cuptorului de coacere cu ventilatie.

I-am scos din cuptor, cand au capatat acea crusta aurie irezistibila si i-am servit alaturi de un sos rosu cu praz.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi pufosi preparati la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata (de post)