Cascaval pane

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2014 | 12153 vizualizari

 

Asta seara vin cu o reteta pe cat de simpla pe atat de buna. De multisor zic ca o sa pregatesc cascaval pane dar mereu aveam dubii ba ca nu imi iese, ba ca o sa se topesca tot in tigaie si ca o sa se aleaga praful din el. Dar surpriza, a iesit din prima si chiar foarte, foarte bine.Mmmm ce bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 350-400 gr cascaval (eu am avut afumat)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • faina alba
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval pane:

Inainte sa folosim cascavalul el trebuie tinut la rece sa nu fie de la temperatura camerei deoarece riscati sa se topeasca imediat ce il puneti in tigaie.
Taiem 4 felii de cascaval groase cam de un deget.
Ouale le batem spuma cu putina sare si piper.
Pe o farfurie punem faina alta, iar pe alta pesmet.
Trecem fiecare bucata de cascaval prin faina, ou, iar faina, iar ou iar la final prin pesmet sa il aceoperim in intregime.
Procedam la fel cu toate bucatile si le asezam pe un tocator.
Incingem intr-o tigaie ceva mai mult ulei.
Punem bucatile de cascaval, reglam o temperatura potrivita spre mare.

Le rumenim pe o parte, apoi pe cealalta si le scoatem pe o farfurie in care punem un servetel.

Imediat ce se rumenesc bucatile le si invartim, nu le lasam prea mult.
Se serveste cald alaturi de orice garnitura sau salata.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval pane" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Choux-uri aperitiv