Castraveți bulgărești

de Panacris in Muraturi, 21 Sep 2014 | 8549 vizualizari

 

Anul acesta, se pare că am probat rețete noi pentru conservarea legumelor;) Nu puteam rata castraveții în oțet;) Așa că am ales varianta cu ceapă și așezați în borcane de 800 g ;) Recunosc, că mi-au luat mai mult timp, decât dacă îi puneam în borcane maarrii ;) Răbdare, spor și succes! Finalizare rețetei am efectuat-o la socrii;), deoarece am constata, după ani și ani, că apa din puțul lor e cea mai bună pentru conservele de iarnă;) are mare conținut de clacar ce menține legumele tari;) Așa, că poze de prezentare frumoase, mai puțin :P ;) Important e gustul ;)

 

INGREDIENTE

  • Castraveţi 1000 g
  • Morcovi 250 g
  • Ţelină rădăcină şi frunze 3 bucăţi ,
  • ceapă albă 4-5 bucăți,
  • Hrean 5 bucăţi
  • Mărar uscat 100 grame ,
  • Condimente (boabe de muştar, coriandru, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru uscat) după gust
  • Apă 4000 ml,
  • Oţet 500 ml,
  • Zahăr 250 g,
  • Sare neiodată 150 g,
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveți bulgărești:

Castraveţii se spală şi se taie la capete. tataZmeu, m-a ajutat și de acesată dată;) Se curăţă zarzavatul, se taie cu un cuțit ondulat,  apoi se aşează în borcane împreună cu castraveţii în straturi. Oţetul, apa, sarea, zahărul şi condimentele se pun la fiert, la foc moderat cca. 20 de minute. Lichidul obținut, se toarnă peste castraveţii din borcane. Borcanele se sigilează cu capace sterilizate și dezinfectate cu alcool sanitar. Simplu și bun, doar să aveți răbdare;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveți bulgărești" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu varza