Chec cu albusuri

de ianculubita in Prajituri, 17 Mai 2011 | 3791 vizualizari

 

Am revenit,gata cu dezmatul;va voi incanta si pe voi cu ce mi-am servit musafirii;nu multe,nu deosebite,dar facute cu drag;tot aici vreau sa va multumesc tuturor de urari,sa stiti ca va iubesc pe toti si toate ca pe copiii mei;Gaby,draga mea m-ai uns la suflet cu melodia,multumesc!
aceste checuri,le-am facut cu albusurile ramase de la ciorba de burta,iar caisele,ultima punga de la congelator

 

INGREDIENTE

  • 8albusuri
  • 1cana zahar
  • 100g unt
  • 2linguri cu varf faina
  • 1lingura cacao
  • 1praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 100g stafide
  • 8jumatati de caise congelate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu albusuri:

Freci untul cu zahar si arome pana devine o crema pufoasa,adaugi faina amestecata cu praful de copt,apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare;totul amestecat cu lingura de lemn;in tava de chec cu hartie de copt,pui jumatate din cantitatea de aluat iar deasupra stafidele inmuiate in apa calduta sau coniac;cealalta jumatate o amesteci cu cacao,o pui la fel in tava iar deasupra caisele;dai la cuptor tavile la foc moderat,facand testul cu scobitoarea;dupa ce s-au copt si racit,se pudreaza cu zahar pudra;checul cu caise se rastoarna,caisele fiind deasupra;acesta se va taia dupa ce s-a racit foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie