Chec cu caramel

de _Alina_ in Prajituri, 6 Feb 2014 | 4215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Sirop caramel
  • 6 lg cu varf zahar tos
  • 80 ml apa plata
  • Blat
  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • 1 praf de sare
  • 140 g faina de grau
  • 30 ml ulei de palmier
  • sirop caramel (cantitatea obtinuta mai sus, 115 g)
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu caramel:

1. Mai intai preparam siropul de caramel, punand zaharul la caramelizat (la foc mic) intr-o cratita cu pereti inalti, non-aderenta, invartind din cand in cand. Cand s-a caramelizat adaugam apa (stati departe de cratita fiindca stropeste si va puteti rani). Omogenizam totul si mai lasam la fiert inca 1-2 minute (veti observa niste bule la suprafata). Oprim focul si lasam caramelul sa se raceasca complet inainte de a-l pune in compozitia din care vom forma blatul. Eu grabesc procesul punand vasul cu caramel intr-un alt vas cu apa rece, schimband apa la cateva minute.

2. Preincalzim cuptorul la  190 grade celsius.

3. Punem ouale intr-un vas, adaugam zaharul tos si mixam pana cand se deschid la culoare si cresc in volum.

4. Adaugam uleiul de palmier si mai mixam un minut, adaugam siropul de caramel si mixam inca un minut.

5. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu mixerul la viteza mica. Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet si mixam 1-2 minute.

6. Punem compozitia intr-o tava de chec (a mea are dimensiunile 31 x 12cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 20-25 minute, sau pana trece testul scobitorii.

7. Dupa ce scoatem asteptam sa se raceasca sau nu :">, il pudram cu zahar si-l portionam.   

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Uleiul de palmier se poate inlocui cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel