Chec cu lamaie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 11 Mar 2011 | 4694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 175 g unt/margarina
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 12 linguri lapte
  • 1 lamaie
  • 7 g praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Zaharul se mixeaza cu untul moale,apoi se adauga oul si galbenusul si se continua mixarea pana zaharul se topeste.Laptele se adauga si el la compozitia de unt si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si coaja rasa de lamaie si se incorporeaza in compozitie.Zeama de lamaie se amesteca cu grija in compozitie pentru a nu se taia.

O tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt si e toarna compozitia.Se lasa la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pentru aproximativ 45 minute.
Checul are o consitenta umeda si un gust pronuntat de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "METROU"