Chec cu merisoare, nuci si portocala

de Tuxedo in Prajituri, 3 Feb 2014 | 14903 vizualizari

 

Este un chec deosebit de pufos si parfumat. Reteta apartine Marthei Stewart si pentru ca mie imi plac foarte mult merisoarele am decis sa il si fac :-), mai ales ca am in congelator de ceva vreme niste pungi cu merisoare si trebuie sa le consum….oricum, cand am chef de ceva dulce si rapid fac un chec, este mereu primit cu placere ;-)

 

INGREDIENTE

  • Pentru 1 chec forma de 23 cm/13 cm sau forma lunga
  • Daca folositi ca unitate de masura cana, folositi o cana de 250 ml!
  • 115 gr unt plus pentru uns tava (1/2 cana)
  • 360 gr faina (2 cani)
  • 180 ml smantana pentru frisca (3/4 cana) sau smantana grasa
  • coaja de la o portocala plus 2 linguri de suc proaspat de portocale (eu am folosit lamaie)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de cutit sare
  • 200 gr zahar (1 cana)
  • 2 oua mari
  • 1 cana merisoare (proaspete sau congelate)
  • 60 gr nuci prajite si tocate grosier (1/2 cana)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu merisoare, nuci si portocala:

Preincalziti cuptorul la 175 ºC (350ºF).

Ungeti tava de chec cu unt si tapetati-o cu faina.

Combinam smantana lichida cu vanilia si sucul de portocale intr-un castronel, iar faina si praful de copt, bicarbionatul de sodiu si sarea le combinam in alt castron, amestecandu-le cu un tel.

Mixam untul la temperatura camerei cu coaja de portocala si cu zaharul pana devine pufos, cca. 3-5 minute

Adaugam apoi cate un ou si amestecam dupa fiecare aditie, apoi adaugam faina in 3 transe alternand cu mixtura de smantana, in 2 transe, mixand pana cand se omogenizeaza bine.

Incorporam merisoarele si nucile cu o paleta in aluat si apoi punem aluatul in forma nivelandu-l frumos.

Coacem checul in cuptorul preincalzit la 175ºc pana cand trece testul scobitorii, aprox. 55 minute.

Se lasa la racit 15 minute pe un gratar in forma apoi se rastoarna pe un platou si se lasa la racit complet.

Se serveste alaturi de o ceasca de cafea sau ceai

Pofta buna! este delicios!

TIPS-URI

1

Merisoarele trebuiesc decongelate sau date printr-un jet de apa rece si scurse de apa, ele nu se vor inmuia nicicum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu merisoare, nuci si portocala" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu fructe de padure si gem de mure