Chec pufos

de MotanLaOale in Prajituri, 19 Iun 2016 | 11918 vizualizari

 

Reteta luata de la Crisulina (Cris 2711). Foarte bun si pufos.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200g faina
  • 260g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste.

Se mixeaza galbenusurile cu cate o lingura de ulei ca la maioneza.

Se adauga peste albusurile batute si se amesteca usor cu o spatula.

Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o spatula de jos in sus.

Se imparte compozitia in doua si in una se pune cacaoa.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Se pune in tava compozitia alba si deasupra compozitia cu cacao.

Se presara pe deasupra putin zahar. (Eu am uitat si am pus putin zahar cand l-am verificat in cuptor).

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 40-45 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate din tava si se lasa la racit.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos