Chec pufos marmorat

de nacularisa in Prajituri, 13 Apr 2014 | 13827 vizualizari

 

Este un chec foarte pufos,deloc innecacios,aromat si sper sa va placa si voua! :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 1 cana zahar (250 g),
  • 1 cana faina,
  • un praf de sare,
  • 1 lg ulei,
  • 1 lg cacao,
  • esenta vanilie,
  • coaja de lamaie/portocala,
  • miez de nuca
  • zahar pudra pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos marmorat:

-se separa galbenusurile de albusuri

-se bat albusurile spuma tare,adaugandu-se ulterior zaharul si se mixeaza pana se topeste acesta

-galbenusurile se amesteca cu 1 lg ulei si un praf de sare

-peste albusuri se adauga amestecul de galbenusuri,mixandu-se pana la omogenizare

-se adauga si faina treptat si se amesteca cu un tel,cu miscari de jos in sus ,pana se incorporeaza 

-se adauga esenta de vanilie,coaja confiata de lamaie/portocala si optional amestec pudra vanilie+rom ce se gaseste la lidl

-se unge tava de chec cu ulei/unt/margarina si se tapeteaza cu faina

-jumatate din compozitie se amesteca cu 1 lg de cacao

-turnam in tava,cu aj a doua lg,alternativ,2 lg de compozitie alba,1 lg de compozitie maro,pornindu-se din mijloc,pt ca aluatul,pe masura ce tot adaugam,el se intinde si se uniformizeaza in tava.Astfel el va iesi tigrat.Lingurile nu se amesteca intre ele(una este pt compoz alba,si cealalta pt cea maro)

-luam o scobitoare si doar superficial ne jucam,realizand un mozaic

-punem mieji de nuca pe deasupra si bagam la cuptorul preincalzit 40'-60' (pana trece testul cu scobitoarea)

-scoatem tava,o lasam sa se raceasca 1'-2',iar apoi cu lama unui cutit,desprindem usor checul de tava,rasturnam si batem usor in tava ca sa se desprinda

-cand s-a mai racorit il putem taia si pudra optional(este suficient de dulce si de aromat,incat nu mai este necesara pudrarea)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec la tava