Prajitura cu cacao

de danaioana in Prajituri, 4 Aug 2012 | 5018 vizualizari

 

E o prajitura pe care am incercat-o prima data azi... si sincer pot zice ca a iesit bine... am reteta de la bunica mea

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lg cacao
  • un plic zahar vanilat
  • un varf de cutit de praf de copt
  • 4 lg margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao:

Se bat galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste, intre timp intr-un vas se pune faina, praful de copt si cacaua si se amesteca usor.

Peste galbenusuri se adauga margarina si laptele, se amesteca. Se adauga amestecul uscat si se omogenizeaza.

La sfarsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma.

Se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt sau tapetata cu margarina si se da la  cuptor circa 45-50 minute la foc potrivit

TIPS-URI

1

Eu am pus pe deasupra glazura de ciocolata si zahar pudra, dar se poate orna si cu sirop de ciocolata(sau fructe)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu cacao si stafide