Cheesecake cu blat de biscuiti si banane caramelizate

de hashul in Prajituri, 21 Apr 2013 | 7470 vizualizari

 

Foarte simplu de facut si foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 250 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt (la temperatura camerei)
  • 50 gr zahar brun
  • Pentru umplutura de branza:
  • branza dulce 700 gr - grasime de la 24 in sus :) (puteti pune si mai multa , max 1 kg)
  • zahar - 250 gr
  • faina - 3 linguri
  • oua intregi - 4 buc
  • frisca lichida - 80 ml
  • coaja de la 1 lamaie
  • o lingurita esenta vanilie
  • seminte de la o pastaie de vanilie
  • Pentru ornare :
  • 2 banane
  • 100 gr zahar brun
  • un baton scortisoara
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu blat de biscuiti si banane caramelizate:

Unge cu unt o tava rotunda cu peretii detasabili cu diametrul de 24 cm.

Pentru blat zdrobeste biscuitii in robotul de bucatarie impreuna cu untul si zaharul. Acest amestec il puneti in forma rotunda si apasati bine cu o lingura si ridicati si pe argini vreo 2-3 cm. Puneti la frigider pana pregatiti umplutura.

Mixati la viteza mica branza impreuna cu zaharul si faina maxim 2 min. Adaugati pe rand cate un ou si mixati cate max 30 de secunde la fiecare pana obtineti o crema. Adaugati frisca lichida, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Mai mixati un minut si gata.

Puneti umplutura in tava scoasa de la frigider. Cuptorul il preincalziti la 170 de grade.

Lasati tava la temperatura de 170 de grade vreo 20 de min si apoi reduceti la 140 de grade si mai lasati vreo 30-35 min.

Tarta este gata cand branza este tare la atingere si cand o miscati ea trebuie sa se miste ca un jeleu.

Tarta poate fi ornata ori cu dulceata de zmeura, de afine , eu am facut rapid niste banane caramelizate.

Sa o consumati obligatoriu dupa ceteva ore pastrata la frigider. Daca rezistati...

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti sa faceti rapid si un sos de fructe de padure proaspete sau congelate cu apa, zahar si un strop de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu blat de biscuiti si banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu banane