Cheesecake cu clementine si lamaie

de nico_nico in Retete Montare D’oro, 7 Dec 2018 | 3899 vizualizari

 

Prajitura fara coacere, usoara, racoroasa, gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat: 350 gr biscuiti,
  • 150 gr margarina RAMA
  • Crema:
  • 300 gr branza de vaci (scoaca)
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml zahar pudra 
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatina (2 pliculete)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • Jeleu:
  • 8 clementine
  • 1 lamaie (pentru decor)
  • 6 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu clementine si lamaie:

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma patrata cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.Intre timp pregatim crema.

Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minte, timp in care intr-un castron se paseaza branza pana este o pasta fina, apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida batuta spuma si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina dupa ce s-a umflat, se pune in laptele fierbinte, dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin. 

Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei felii de lamaie si apoi crema de branza. Se pune la frigider circa 2 ore.

Jeleu il preparam din clementinele curatate de coaja si puse in blender. Se pun la foc mic cu zaharul pudra pana da in 2-3 clocote apoi strecuram siropul printr-o sita. Se la sa la racit.Gelatina se pune la umflat in 100 ml apa. Cand siropul s-a mai racit (dar nu fierbinte) adaugam gelatina apoi punem jeleu peste crema de branza.

Se lasa  la frigider. Se portioneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu clementine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni