Cheesecake cu jeleu de caise

de Gicuta in Torturi, 12 Iul 2015 | 7941 vizualizari

 

Un desert usor, cremos si racoros ,tocmai bun pentru zilele de vara...si nu numai.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 350 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • 50 g ciocolata cu lapte

Crema de branza:

  • 3 cutii cu mascarpone
  • 400 g branza de vaci cremoasa
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g piure de caise(din200 g caise fara samburi si 3 linguri cu zahar)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 25 g gelatina(2 pliculete si 1/2)
  • 150 ml apa

Jeleu:

  • 500 g caise
  • 6 linguri zahar
  • 15 g gelatina(1 pliculet si 1/2)
  • 100 ml apa
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de caise:

Blatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul si ciocolata topita si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (diametrul de 25cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim piureul de caise si crema de branza.

Piure de caise: Punem pe foc intr-o craticioara, caisele cu zaharul si le fierbem cateva minute pana se inmoaie . Le pasam cu blenderul si le trecem printr-o sita.

Crema de branza: Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Mixam branza de vaci cu mascarponele, zaharul pudra si zaharul vanilat .Adaugam piureul de caise racit si gelatina hidratata care a fost topita cateva secunde. In timpul topirii,gelatina nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile de inchegare . La sfarsit incorporam frisca batuta. Turnam amestecul obtinut  peste blatul de biscuiti, scuturam putin tava pentru a nivela masa cremoasa. O dam la rece.

Jeleu de caise: Hidratam gelatina in 100 ml apa rece. Caisele cu zaharul si apa, le fiebem cateva minute pana se inmoaie, le pasam si trecem totul printr-o sita. Le amestecam cu gelatina topita ,astfel obtinand jeleul.

Cand jeleul este rece, il adaugam peste crema intarita.Dam la frigider pentru minim 3 ore ,de preferat peste noapte. Indepartam inelul formei dezlipind marginile cu un cutit. Ca ornament am folosit o caisa feliata, si ciocolata alba topita.Taiem cheesecake-ul cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

In functie de gustul fiecaruia, cantitatea de zahar se poate mari sau reduce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure