Cheesecake cu zmeura

de Anamaria7 in Torturi, 7 Oct 2011 | 4761 vizualizari

 

Datorita mamei mele dragi, care are grija maaare de gradina, si acum mai avem zmeura :D Si ce sa tot fac cu ea, ca am mancat kilograme intregi :P: cheesecake!

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 230 gr biscuiti simpli
  • 150 gr unt topit
  • Umplutura:
  • 600 gr crema de branza (Hochland, Philadelphia...)
  • 150 gr zahar
  • 2 lg amidon
  • 3 oua
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 300 gr zmeura
  • 140 ml smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura:

Incalzim cuptorul la 180C si punem hartie de copt intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, daca avem, e mai usor la scos :).

Crusta:

Faramitam biscuitii si ii amestecam bine cu untul topit pana cand se tine compozitia cand o strangem intre degete. Apasam bine intr-un strat uniform in forma si dam la cuptor cca 5 minute. Intre timp, pregatim umplutura.

Umplutura:

Mixam branza pana devine cremoasa, apoi adaugam zaharul, amidonul, ouale, smantana si esenta si mixam bine dupa fiecare aditie. 150 gr de zmeura o adaugam amestecand cu lingura usor, fara sa o zdrobim.

Turnam umplutura peste crusta de biscuiti, punem in cuptor si lasam pana cand centrul trrremura doar putiiin. Oprim focul si lasam sa se raceasca in cuptor, altfel diferenta de temperatura va face ca tortul sa crape.

Din celelalte 150 gr de zmeura, 1 lg apa si 1 lg zahar se pregateste pe foc mic un sos ce va imbraca cheesecake-ul. Eu am preferat sa pun toata zmeura in tort.

 

TIPS-URI

1

Servim cu sosul de zmeura.

2

Temperatura trebuie sa nu fie nici macar 190C, chiar daca vi se pare ca se coace incet, altfel va crapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Anamaria7 1

27.10.2011, 21:39

Gabyyy multumesc mult, nu-i bai! parca mai mult m-am bucurat ca ai vazut acum cand sunt... in ... ... in lipsa de ustensileee. caminu ma omoaaraa. e trist, foarte trist :| sa gatesti doar pt tine si sa n-ai cuptor. dar no, va veni si vremea mea te pup!

diaconta 1

27.10.2011, 21:42

fata draga lasa ca trece,uite-asa ai ocazia sa gatesti mai simplu,cum zice Cristi in articol

babi5 1

07.10.2014, 08:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash