Cheesecake cu zmeura

de Bucataria Stefaniei in Prajituri, 23 Apr 2014 | 6894 vizualizari

 

Este o prajitura tare gustoasa si aromata iar zmeura putin acrisoara in combinatie cu ciocolata amaruie este bestiala.

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 250g biscuiti populari
  • 130g unt
  • 3 linguri rase cacao
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingura zahar pudra

CREMA:

  • 500g mascarpone
  • 6 linguri zahar pudra
  • 200ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
  • 10g gelatina (1 pliculet)

GANACHE DE CIOCOLATA SI ZMEURA

  • 200g ciocolata amaruie sau de menaj
  • 200ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
  • 200g zmeura congelata sau proaspata

DECOR

  • 200g smantana pentru frisca cu minim 30% gasime sau frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150g zmeura
  • 50g ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura:

   Ingredientele pentru crema si decor se prepara la rece. Deci indicat ar fi sa stea  la rece cu 2-3 ore inainte de a le folosi. Zmeura se lasa la decongelat daca este congelata, deoarece se va folosi si sucul acestora. Se pot pune mai multe fructe, eu doar atat am folosit deoarece nu m-am putut abtine si am mai mancat cateva :D

   Se prepara crema si frisca pentru decor astfel: gelatina se pune la hidratat in 100ml apa sau sucul de zmeura pentru aproximativ 10 minute, dupa care se pune la incalzit pana se dizolva fara a mai adauga apa. Intr-un bol se mixeaza branza mascarpone impreuna cu 4 linguri rase de zahar pudra. In alt bol se mixeaza smantana pentru frisca impreuna cu 2 linguri de zahar pudra rase, timp de 5 minute la viteza mare pana devine bat. Frisca se adauga peste branza mascarpone si se incorporeaza usor cu ajutorul unui tel sau o lingura cu miscari circulare de jos in sus sau invers. 

   Se amesteca 2 linguri de crema cu gelatina racita sau usor calda, dupa care se adauga in crema obtinuta si se amesteca usor. Se baga la rece si se prepara si frisca pentru decor la fel cum a  fost preparata si frisca pentru crema dupa care va sta si ea la rece.

   Urmeaza crema ganache preparata astfel: intr-un castronel se pune la incalzit smantana pentru fisca, iar cand ajunge aproape de punctul de fierbere se adauga ciocolata rupta bucati. Se topeste la foc foarte mic, indicat ar fi cel mai mic ochi de aragaz dupa care se lasa la racit. 

   Biscuitii se pun intr-un blender impreuna cu cele 3 linguri de cacao, apa, zaharul pudra si esenta de rom. Se mixeaza bine, dupa care se adauga untul topit sau taiat bucatele foarte mici. Daca blenderul nu face fata, toate ingredientele se pot amesteca intr-un bol dupa ce s-au faramitat bine biscuitii.

   Intr-o forma de tort cu diametrul de 24-26cm se pun biscuitii si se apasa usor pentru a forma blatul. Se adauga crema ganache racita sau usor calda si zmeura peste crema, dupa care se da la rece pana devine usor tare. Dupa ce crema de ciocolata s-a racit, se adauga crema de mascarpone, se modeleaza, se rade ciocolata si se orneaza cu frisca si zmeura. Se da la rece pentru minim 3-4 ore sau chiar mai bine peste noapte. 

   Asta este tot. Se pot pune si alte fructe acrisoare care merg foarte bine cu ciocolata amaruie. Este o bunatate!

   Spor la dulciurit! Pentru mai multe detalii puteti accesa: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/03/cheesecake-cu-zmeura.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu zmeura (fara coacere)