Cheesecake Raffaello

de Miha in Torturi, 8 Ian 2011 | 12222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300 g biscuiti
  • 100 g unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 750 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • ~50 g nuca de cocos
  • 2-3 linguri pline lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake Raffaello:

Blat:

Biscuitii se macina la robot. Se adauga untul topit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri. Se rastoarna intr-o tava cu margine detasabila si se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar. Se da tava la rece pana este gata umplutura.

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si frisca lichida pana devine ca o crema. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti si se da tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste deasupra, prinde o crusta aurie. Se inchide focul, se deschide usa cuptorului si se lasa tava in cuptor pana la racirea completa.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. se pune vasul la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam nuca de cocos si laptele praf si amestecam usor.

Turnam glazura deasupra prajiturii si dam din nou la rece pana se intareste glazura. Se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa preferinta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu zmeura si ciocolata