Chinezoaica

de LUK in Prajituri, 4 Mar 2012 | 10970 vizualizari

 

Am vazut mai multe variante ale acestei prajituri.Eu am facut reteta vazuta la Miha.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 150gr zahar
  • 200gr unt 
  • 40gr cacao
  • 100gr faina
  • 1 praf copt
  • esenta rom
  • 250gr nuca
  • optional 2-3 patratele de ciocolata amaruie taiata mic

Glazura:

  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar(am pus zahar pudra)
  • esenta rom-optinal
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinezoaica:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt, amestecand usor .

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava  tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de tarta primita de la bucataras si nu a trebuit sa mai ung cu nimic sau sa folosesc hartie de copt,are 26cm diamatru).Presarati ciocolata taiata marunt si coaceti la 145 de grade cca 30min.

Glazura:

Galbenusurile se mixeaza cu zahar si esenta  pana devin albe, ca o crema si aproape ca si-au dublat volumul. Se toarna peste blatul copt, se niveleaza si se da din nou la cuptor, pana se intareste glazura si incepe sa se rumeneasca, aproximativ 10 minute.Eu am lasat o mai mult si s-au intarit f tare.

Se lasa la racit in tava dupa care portionam si optional presaram ciocolata rasa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chinezoaica