Ciocanele de pui cu miere

de Brindusa in Pui, 13 Feb 2011 | 4288 vizualizari

 

Toata lumea stie. Ce e bun ingrasa. Adevarul e ca mancarica asta e prea buna ca sa ne pese.O data merge, nu-i asa? Nu va fie teama s-o incercati, chiar daca e facuta cu miere. Celelalte ingrediente echilibreaza asa bine gustul dulce al mierii, incat acesta nu se simte.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri miere lichida
  • 1 lamaie, sucul
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura susan seminte
  • 12 ciocanele (pulpe inferioare) de pui, crestate putin
  • 4 linguri faina
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 300 ml vin alb
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui cu miere:

Amesteca intr-un castron mierea, lamaia, soia si susanul. 

Pune pulpele de pui si amesteca bine, astfel incat sa fie acoperite peste tot de marinada

Lasa in frigider 2 ore. Din cand in cand mai invarteste ciocanelele in marinada.

Scoate carnea din marinada (pe care o pastrezi) si scurge-le putin.

Pe o farfurie amesteca faina cu sare si piper. Da carnea prin acest amestec.

Intr-o tigaie mare in care sa incapa toata carnea, incalzeste untul si uleiul. Prajeste ciocanelele la foc mare 3-4 minute, sa se aureasca pe toate partile.

Daca nu ai o tigaie asa de mare, pune doar 1/2 din unt si ulei si prajeste jumatete din carne. Apoi curata tigaia si prajeste si cealalta jumatate. Nu folosi uleiul anterior, pentru ca va arde carnea.

Pune toata carnea in tigaie, da focul mic, pune un capac si lasa 15 minute ca sa se patrunda carnea. Aceasta e gata daca, atunci cand o intepi cu furculita sucul care iese e clar si nu mai are urme de sange.

Scoate carnea din tigaie si pastreaz-o la cald. 

Scurge aproape tot uleiul din tigaie. Adauga marinada si vinul. Amesteca. Lasa la fiert pana cand sosul se reduce la jumatate si se ingroasa.

Daca uleiul este prea ars, pune marinada si vinul intr-o craticioara. Adauga 2 linguri din ulei (fara arsuri) si fierbe pana ce scade la jumatate.

Serveste ciocanelele de pui cu sosul de vin. Garniseste cu patrunjel proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui picant chinezesc