Ciocolata de casa

de Irina in Prajituri, 14 Noi 2013 | 26496 vizualizari

 

Ciocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • 100 g unt
  • 250 g zahar brun
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
  • putin chili
  • goji
  • merisoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Cand musc dintr-o bucata ma duc cu gandul departe, departe. Mama ne facea acasa si era asa de buna! Iar cand eram in facultate (stateam la camin, ca asa era pe vremea aia) si ne apuca dorul de ciocolata ne faceam singure, pe resoul la care ne si incalzeam. Era asa de simplu de facut...

Astazi am facut 2 bucati de ciocolata de casa: una cu putin chili, ca asa ii place bucatarasului si una cu goji si merisoare. Hai sa va spun si reteta.

Am pus apa cu zaharul pe foc, am amestecat pana s-a topit zaharul. Am mai lasat pe foc inca 5 minute, pana siropul s-a inchegat binisor. Am adaugat si esenta de rom si am oprit focul.

Am adaugat untul si l-am amestecat pana s-a omogenizat.

Laptele praf l-am amestecat cu cacao, dupa care am adaugat siropul. Amestecul obtinut are o consistenta destul de tare, dar numai buna pentru a-i da o forma ciocolatei. Daca e prea moale, nu se incheaga bine. Daca totusi vi se pare ca e prea tare, adaugati putin lapte sau apa fiarta.

Am pus o parte din compozitie intr-o forma de silicon pe care am presarat inainte putin chili( doar pe jumatate din ea). Dupa ce am nivelat ciocolata in forma am presarat si deasupra chili.

Cu ciocolata cu chili nu am poze, ghiciti de ce...

Restul compozitiei am pus-o in folie de aluminiu si i-am dat o forma dreptunghiulara. Am presarat-o cu goji si merisoare si am impachetat-o bine. 

Am pus amandoua bucatile in frigider pentru cateva ore. 

Buna de tot a iesit ciocolata mea de casa, pe bune! Nu se compara cu nimic din ce cumparam noi din comert.

Si ca sa ma conving ca nu va mint, tocmai am mai luat o gura...;) 

Daca vreti si voi, ridicati repede doua degete, ca acusi se termina! :P

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă cu caju