Ciocolata de casa in foi de napolitana

de Corinuta in Prajituri, 23 Dec 2013 | 26936 vizualizari

 

O bunatate de ciocolata care nu mai are nevoie de nici o introducere! Ideea am furat-o de la Gabytz, am vrut sa incerc si altfel, ca retetele mele le tot facusem:)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi mari de napolitana
  • 600 g lapte praf (eu folosesc Aristocrat)
  • 200 g unt
  • 200 ml apa
  • 500 g zahar
  • 30 g cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in foi de napolitana:

Se pun la fiert apa cu zaharul. Se fierb impreuna 3-4 minute, apoi se ia de pe foc.

Laptele praf se imparte in doua parti egale. Intr-unul se pune cacaua si se amesteca bine. Se pregatesc foile de napolitana pe o tava.

Se amesteca siropul cu untul taiat cubulete, apoi se imparte in doua si se adauga peste laptele praf alb, respenctiv cel cu cacao. Se amesteca bine pana la omogenizare.

Pe prima foaie de napolitana se intinde jumatate din ciocolata cu cacao, punem alta foaie de napolitana, apoi jumatate din ciocolata alba, iar alta foaie, ciocolata cu cacao ramasa, alta foaie, ciocolata alba si ultima foaie de napolitana. Trebuie lucrat destul de repede, pana nu se raceste ciocolata.

Nu a fost necesar sa pun nici o greutate peste foi deoarece s-au lipit foarte bine, dar le-am lasat la rece in camara pana a doua zi, pentru ca se taie mai bine.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga esenta de rom in ciocolata neagra si vanilie in cea alba pentru aroma

2

de asemenea puteti adauga putina nuca tocata in ciocolata neagra si nuca de cocos in cea alba daca va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

diaconta 1

26.12.2013, 23:19

RuxyRux 1

26.12.2013, 23:21

Wow!!!! si eu am preparat cioco de casa pentru Craciun

Corinuta 1

27.12.2013, 14:40

multumesc Dia!
Pup Ruxy drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa