Ciocolatina cu blat de biscuiti

de adasev12 in Prajituri, 12 Ian 2012 | 6170 vizualizari

 

vroiam ceva dulce...dar fara sa coc blat...asa ca am improvizat ceva pe blat de biscuiti...si nu f pretentios...

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 10 piscoturi
  • biscuiti cu miere, vreo 200 g
  • o esenta de rom mare sau 2 mici
  • 50 g unt topit
  • 120 g lapte praf
  • 50 ml lapte dulce
  • o lg mare de  crema de alune
  • 2 maini mari de nuca macinata
  • crema:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 250 g frisca lichida
  • un cub de unt
  • 50 ml lapte
  • 1 lg miere
  • zahar pudra vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatina cu blat de biscuiti:

Se pun intr-un castron mare biscuitii si piscoturile. Se adauga untul topit si laptele dulce si se amesteca bine cu mana (nu e nevoie de mixer sau robot), apoi se adauga esenta de rom, nuca si laptele praf si crema de alune. Se amesteca bine totul. Se ia o forma de tort sau ce aveti la indemana (ideal e o forma cu pereti detasabili, dar mie imi lipseste inca din dotare asa ceva si a trebuit sa o pun intr-o forma fixa..)...si se pune pe fundul ei o mana de nuca macinata, peste intreaga suprafata, apoi cu mana se intinde blatul de biscuiti cat de cat uniform si se taseaza bine. Se lasa la rece pana se face crema.

Ciocolata se topeste la microunde cu untul si laptele , se amesteca bine si se lasa sa se raceasca cat sa se poata adauga la frisca. Frisca se bate ff bine cu o lingura de miere (plus zaharul necesar, asta daca nu e gata indulcita, ca a mea...) Se adauga apoi ciocolata racorita si se amesteca binisor, apoi se intinde peste blatul de biscuiti si se niveleaza frumos suprafata. Se lasa la rece macar 2 ore.

Blatul initial o sa fie molcut, dar se va face crocant si f bun de la laptele praf dupa ce sta la rece.

Deasupra am facut niste stelute din zahar pudra vanilat,...nu prea reusite..ca trebuia sa fac forma din ceva hartie mai tare...dar bun si asa...dupa cum spuneam, nu vroiam ceva pretentios...doar ceva dulce ciocolatos...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatina cu blat de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si blat de biscuiti