Tort de biscuiti cu budinca

de T I M E A in Torturi, 8 Feb 2012 | 15502 vizualizari

 

Un desert gustos si rapid pe placul celor mici, dar nu numai :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 400 gr biscuiti
  • 170 ml lapte
  • 100 gr margarina Rama Maestro
  • 130 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom  
  • Pentru budinca
  • 1 plic praf budinca ciocolata
  • 450 gr lapte
  • 3 linguri zahar
  • Pentru ornat:
  • ciocolata lapte si ciocolata alba 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu budinca:

Intr-un bol zdrobim biscuitii cu mana si amestecam cu cele 2 linguri de cacao.

Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 5 min. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste. Apoi adaugam esenta de rom si turnam peste biscuiti amestecand pana se omogenizeaza.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort de 24 sau 26 cm tapetata cu folie de Al. Punem la frigider timp de o ora, sau la congelator 10 min.

Intre timp pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic.

Scoatem forma, turnam budinca usor racita, nivelam si mai punem la frigider cateva minute sa se raceasca.

Ornam cu ciocolata topita. Sau se poate servi si cu fructe....cum doriti :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu budinca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si blat de biscuiti