Ciuperci pleurotus garnitura

de Ana_O in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2013 | 8431 vizualizari

 

Am gasit la oferta niste ciuperci pleurotus si, desi nu prea stiam cum se gatesc, parfumul lor m-a imbiat sa le cumpar. A iesit o garnitura super pentru o friptura de vita.

 

INGREDIENTE

  • jumatate de kg ciuperci pleurotus
  • ulei de masline
  • 250 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus garnitura:

Am taiat ciupercile fasii, le-am pus la bait intr-un castron cu vinul, uleiul de masline si sarea cam 20 de minute. Le-am turnat apoi intr-o cratita incapatoare cu tot sucul si am dat focul tare, acoperind cu un capac. Vor lasa multa zeama si asta e bine caci se vor inmuia bine. La sfarsit am luat capacul si am pus cateii de usturoi strivitii si am lasat sa se evapore sucul, prajindu-le putin. Inainte sa le asez pe farfurie ca  garnitura, le-am stropit in oala cu inca putin vin alb.

Asta a fost cel mai simplu mod in care m-am gandit eu sa le fac. Isi pastreaza foarte bine mirosul si savoarea.

TIPS-URI

1

Puteti stropi la final cu zeama de lamaie, pentru a mai atenua putin gustul puternic de ciuperci, care nu pica bine tuturor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus garnitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelam90 1

20.12.2013, 15:47

Dalii 1

17.04.2014, 10:54

In vin si ulei se pot lasa ciupercile si mai mult de 20 de min?

Dalii 1

17.04.2014, 13:08

a iesit genial multumesc pentru aceasta idee

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pane umplute