Clatite caramelizate cu portocale

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 2 Feb 2014 | 4556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de clatite:
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • sare
  • Pentru sos:
  • 60 g zahar
  • sucul de la 2 portocale
  • 1 lingura esenta de vanilie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite caramelizate cu portocale:

Aluatul de clatite il preparam astfel: se bat ouale putin cu telul, apoi adaugam laptele, uleiul, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, putina sare si la sfarsit adaugam pe rand faina amestecand incontinuu cu telul, pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani fluide. In tigaie se pune putin ulei si pe rand se coc 8-9 clatite mai mari.

Sosul: Punem zaharul la topit in tigaie, cand acesta s-a topit adaugam sucul de la 2 portocale si 1 lingura esenta de vanilie. Amestecam cu o lingura de lemn 3-4 minute pana se amesteca zaharul cu sucul de portocale.

Se impatureste cate o clatita si pe rand le punem in sosul din tigaie, se intorc pe ambele parti.

Se poat servi clatitele cu portocale, capsuni si frisca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite caramelizate cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)