Clatite cu piure de kiwi si capsuni

de Bucataria_lui_Tavi in Prajituri, 2 Iun 2010 | 6740 vizualizari

 

Cum ieri pe site a fost festin de capsuni, mi s-a facut pofta de ceva dulce. Bineinteles cu capsuni. Asa incat aseara am pregatit rapid cateva clatite, pe care le-am umplut cu piure de kiwi dar si cu... capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aluatului de clatite aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 350 g faina;
  • 80 g zahar;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • 6 oua;
  • 500 ml lapte (sau 250 ml lapte si 250 ml apa minerala);
  • 6 linguri de unt pentru prajit (80 g).
  • Pentru prepararea umpluturii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 250 g capsuni;
  • 4 kiwi;
  • 4 linguri de zahar pudra.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu piure de kiwi si capsuni:

Preparare aluat clatite: Puneti ouale intr-un bol si bateti-le. Adaugati in mixer faina, zaharul si sarea. Porniti mixerul, la viteza mica, si adaugati treptat oul. Adaugati si laptele, putin cate putin (si apa daca puneti jumate-jumate cu laptele). Lasati sa se mixeze toata compozitia timp de 3 minute. Dupa ce ati terminat de mixat, goliti compozitia obtinuta intr-un bol si lasati-o 20 de minute sa se odihneasca.

Preparare clatite: Dupa ce au trecut 20 de minute, luati o tigaie (cu diametrul de 20 cm), ungeti-o cu putin unt si lasati-o sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins, puneti 1 polonic din compozitie in tigaie, ridicati tigaia de pe foc si rotiti-o usor pentru ca aluatul sa se intinda pe intreaga suprafata a tigaii. Prajiti 1-2 minute, dupa care intoarceti cu grija, cu o spatula de lemn, si mai lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 1-2 minute.

Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, scoateti clatita pe o farfurie si procedati identic pana terminati toata compozitia. Din aceasta cantitate de aluat ies 12-14 clatite (mie mi-au iesit 12).

Preparare umplutura clatite: Puneti capsunile in mixer, adaugati 2 linguri de zahar pudra si mixati bine, pana se omogenizeaza, iar capsunile se transforma in piure. Turnati piureul de capsuni intr-un bol.
Puneti si fructele de kiwi in mixer, adaugati zaharul si mixati pana se transforma in piure. Goliti si piureul de kiwi intr-un bol si puteti incepe umplerea clatitelor (daca nu agreati samburii de kiwi, strecurati piureul de kiwi printr-o strecuratoare de ceai).

Puneti o lingura de piure de capsuni in clatita, dupa care rulati-o. In farfuria in care serviti, adaugati o lingura (sau doua) de piure de kiwi si asezati clatita peste piure. Pe langa clatita ornati cu felii de kiwi si capsuni. Clatitele sunt gata si se pot servi.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu piure de kiwi si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (77)

mena29 1

02.06.2010, 21:07

Mmmmmm ce bunatateam lasat cinci furcu

alieli 1

08.06.2010, 00:22

5 furculite si...la FAVORITE cu ele

Alexandra Elena 1

28.09.2012, 15:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta fina cu capsuni si bezea