Cornetti cu crema de vanilie

de Tuxedo in Prajituri, 7 Mai 2013 | 26035 vizualizari

 

Sunt foarte usor de facut, aparent migaloase, dar imediat ce va intrati in mana la rulat, se fac aproape singure ;-) . Este un desert racoros si foarte aspectuos pentru o masa festiva!

 

INGREDIENTE

  • pentru 40 de rulouri:
  • 2 pachete foietaj (900 gr)
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 270 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 90 gr amidon
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornetti cu crema de vanilie:

In primul rand scoatem aluatul din congelator cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de rulat conurile (sau cilindrii, depinde de formele pe care le avem. Mie mi-au placut conurile la magazin)

Cand s-a dezghetat, pudram blatul de lucru cu faina si apoi punem una din foi  pe care o pudram si pe aceasta cu faina. Intindem aluatul cu facaletul cat sa ne permita a-l rula. Eu am avut un aluat de 30cm/30 cm si l-am intins cam de 45cm/ 45cm.

Taiem fasii de cca 2 cm latime  pe care le vom rula pe conuri incepand de la varf. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 200ºC pana se rumenesc usor.

Daca vreti sa fie mai aspectuoase, le puteti unge cu putin lapte sau apa cu pensula de silicon si puteti sa le presarati zahar tos pe deasupra.

Crema de vanilie

Crema de vanilie care am folosit-o este crema clasica de patiserie care se foloseste la eclere, tarte, cremsnit etc.

Intai scoatem semintele de la pastaia de vanilie si le punem in laptele care il punem pe foc.

Punem laptele la incalzit intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Oprim cam 100 ml lapte ca sa amestecam cu amidonul si galbenusurile.

Intr-un bol separat, amestecam cu un tel galbenusurile cu zaharul, apoi turnam putin lapte si apoi continuam cu amidonul. Adaugam si restul de lapte si omogenizam bine.

Cand laptele s-a incalzit, turnam putin cate putin, in fir subtire peste amestecul de galbenusuri (ca sa nu se coaguleze galbenusurile), amestecand continuu cu telul. Cand amestecul este omogen,il turnam inapoi in craticioara si mestecam continuu pana cand incepe sa se ingroase avand consitenta unei budingi. Tragem de pe foc, si incorporam si untul dupa care acoperim suprafata cremei cu o folie alimentara si bagam la rece.

Crema trebuie sa fie racita inainte sa umplem conurile.

Cand s-a racit, umplem un sac a poche cu crema si spritam conurile.

Se pot umple si cu frisca sau alta crema, de ciocolata de exemplu!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand punem fasiile pe conuri nu ridicam fasiile de pe blat, incepem de la un capat si rulam treptat pana cand terminam. Daca ridicam fasia, se va intinde foarte mult si se va inmuia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornetti cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

babi5 1

22.05.2013, 10:09

Buneeeeeeeeeeee!! trecut la favorit

Xandrinne 1

24.08.2013, 09:48

Bune tare!

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 12:43

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de ciocolata