Tarta de ciocolata

de cristeena20 in Prajituri, 2 Ian 2013 | 4192 vizualizari

 

Nu am facut-o eu , dar o prietena a adus.o la o cina, si mi-am permis sa scriu reteta alaturi d eo poza cu o felie. Pentru iubitorii de ciocolata atat va pot spune e...pacatoasa!!!! si foarte simplu de facut.

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza de tarta :
  • - 250 gr biscuiti simpli
  • - 200 gr unt
  • Pentru crema
  • - 5 albusuri
  • -5 galbenusuri
  • -250 gr zahar (puteti reduce totusi la 200 ca a fost prea dulce)
  • -150 gr unt
  • - 200 gr ciocolata
  • -50 gr faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata:

Baza de tarta:

- biscuitii se faramiteaza pudra; amestecati cu untul topit pana devine o pasta omogena; se imbraca forma de tarta cu acest amestec, ca baza de tarta.

Umplutura:

- se bat albusurile.

- pe aburi se amesteca galbenusurile cu zaharul si untul; Adaugati ciocolata taiata cuburi; adaugam apoi faina si la final albusurile batutte bine spuma.

- Incalzim cuptorul la 180 grade-. Turnam crema in tava de tarta si dam la cuptor cca 25 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de portocale si ciocolata