Cornulete cu rahat (de post)

de Valclaudia in Prajituri, 16 Mar 2014 | 10830 vizualizari

 

reteta cu bors, preluata de la Ionela2682 (cu multumiri...) Excelente cornulete!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana ulei
  • 1 1/2 cana bors
  • 1/2 pachetel drojdie
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • faina cat cuprinde
  • rahat din comert
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat (de post):

Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida.

Incalzim usor borsul, il punem peste drojdia dizolvata.

Adaugam o cana de ulei,apoi faina cat cuprinde.

Va rezulta un aluat foarte gras,care se modeleaza extrem de usor.

Lasam aluatul la crescut cca 15-20min (intre timp avem grija sa preincalzim cuptorul), apoi rupem cate o bucata de marimea unei mingi de tenis pe care o intindem pe masa de lucru infainata, o impartim in 8 cu ajutorul unui pinten.

La baza fiecarei bucati rezultate asezam o bucata de rahat, rulam cornuletele si le asezam in tava pe hartie de copt.

Dam tava la copt pana se rumenesc cornuletele (temperatura moderata, cca 15 min.)

Punem intr-o punga rezistenta cca 200 gr. zahar pudra,scoatem cornuletele fierbinti din tava,le trecem prin punga cu zahar, apoi le asezam pe platou.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu dulceata