Cornuri cu ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 20 Iun 2012 | 3761 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • jumatate pachetel drojdie(10 g)
  • un praf de sare
  • apa calduta

Umplutura:

  • Finetti

Pentru uns deasupra:

  • un ou
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Aluat:

Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In adancitura punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios. La final adaugam uleiul pe margine si mai framantam pana cand acesta se incorporeaza in aluat.

Lasam apoi aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul impartim aluatul in 3 parti egale. Tapetam masa cu faina. Luam fiecare bucata de aluat si o facem biluta. Intindem fiecare biluta cu sucitorul, apoi taiem bucata de aluat in 8 triunghiuri egale. Pe partea lata punem cate o lingurita de finetti, apoi rulam cu grija. Lasam cornurile la odihnit pe masa timp de 20 de minute.

Oul se bate cu laptele.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi asezam cornurile.

Ungem cornurile cu ou, iar apoi le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos pe talpa.

Sunt delicioase alaturi de un pahar de lapte, sau orice altceva doriti!

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu finetti si rahat