Coronita de iaurt cu capsuni

de amalia01 in Prajituri, 2 Iun 2014 | 2661 vizualizari

 

Asa cum spuneam de curand, capsunile sunt fructele mele preferate. Asa incat am profitat de aroma lor si ziua de 1 iunie pentru a crea un desert delicios.

 

INGREDIENTE

  • - 500 g capsuni
  • - 400 ml iaurt
  • - 4 linguri rase de zahar praf
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 3 plicuri de gelatina alimentara (30g)
  • - 700 ml apa rece
  • - 1 plic gelatina pentru decor
  • - 50 ml sirop de capsuni
  • - 12 piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita de iaurt cu capsuni:

Capsunile le speli sub jet de apa rece, le cureti de codite si le tai in sferturi sau jumatati, in functie de cat sunt de mari. Bati 250 ml de frisca si o amesteci cu iaurtul, cu ajutorul mixerului si adaugi zaharul pudra. Gelatina o pui la inmuiat, in 300 ml de apa rece.

Intre timp, tapetezi forma de coronita cu folie alimentara. Cand gelatina este umflata, o pui pe foc mic si amesteci continuu, pana cand se lichefiaza, cu grija sa nu fiarba, fiindca se va taia. Adaugi gelatina la compozitia de iaurt cu frisca, in fir subtire si amesteci usor, cu o lingura. Torni jumatate din compozitie in forma, asezi capsunile si apoi adaugi restul de crema.

Din 25 ml de sirop si 200 ml de apa prepari un sirop in care inmoi piscoturile si le asezi peste crema. Dai la rece pentru 3 ore.

Rastorni coronita pe un platou si indepartezi forma si folia. Bati restul de frisca si ornezi. Asezi capsuni si apoi prepari gelatina pentru decor: amesteci praful cu 2 linguri rase de zahar si lichidul format din 25 ml de sirop si 200 ml de apa; pui la foc mic si fierbi 1 minut; torni gelatina peste fructe.

Servesti coronita taiata felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de iaurt cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni, bezea si crumble