Desert prajitura rasturnata cu rubarba si capsuni

de Catalina L in Prajituri, 16 Iun 2022 | 2904 vizualizari

 

O prajitura cu fructe de sezon, fara gluten si low carb.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/prajitura-rastturnata-cu-rubarba-si.html

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 450 g rubarbă decojită
  • 150 g de căpșuni
  • 2+3 linguri de indulcitor Sukrin
  • 1 lingurita aroma naturala de vanilie
  • 2 linguri bune de faina de cocos
  • 1 lingura faina de susan
  • 1 lingurita tărâțe de psyllium (facultativ)
  • 120 g de mascarpone
  • 25 g de unt
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu rubarba si capsuni:

Curățați tulpinile de rubarbă și tăiați-le în bucăți mici. 

Se încălzește untul într-o tigaie cu 3 linguri de îndulcitor. 

Adăugați rubarba, amestecați și gătiți timp de 5 minute.

Adăugați căpșunile tăiate, vanilia, amestecați și gătiți împreună timp de 5 minute. 

Lasati sa se raceasca.  Bateți ouăle cu 2 linguri de îndulcitor, timp 3 minute. 

Adăugați mascarponele, taratele de psyllium și făinurile. 

Amestecati totul bine. 

Într-o formă de silicon unsă  se pune compotul de fructe și se toarnă preparatul peste el. 

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de 30-35 minute. 

Se  lasă să se răcească înainte de a o rasturna.   

Calduta sau bine rece este la fel de buna si gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada bicolora cu frisca si capsuni