Cosulete cu dulceata de prune si nuca

de anca_rm in Prajituri, 4 Ian 2017 | 6756 vizualizari

 

O reteta pe care eu o ador, sunt usor de facut, se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat. Din cantitatile date, mi-au iesit 45 bucati.
Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 4 galbenusuri
  • 400 gr faina
  • 150 gr untura
  • 4 linguri smantana (aprox 100gr)
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 470 ml magiun de prune sau orice alta dulceata va place
  • 4 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu dulceata de prune si nuca:

Pregatim aluatul foarte simplu si rapid. Toate ingredientele le adunam intr-un bol si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o lingura de smantana.

Acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam deoparte aluatul pentru 30 minute, se poate chiar la frigider.

 Pe masa unsa cu ulei, intindem aluatul si taiem din el forme rotunde pe care le asezam in formele de cosulete, le aranjam frumos in cosulete si asezam intr-o tava.

Aluatul ramas pe masa il framantam din nou, intindem si taiem forme rotunde pana cand terminam aluatul.

In fiecare cosulet, punem cate o lingura de magiun sau dulceata.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul, pana se tine mot . Adaugam nuca si omogenizam de sus in jos. Cu ajutorul unei linguri, punem pe fiecare cosulet albusuri.

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30 minute .

Se lasa la racit, se scot din forme si, optional, se pot pudra cu zahar.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu dulceata de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata