Cosulete cu dulceata si nuci

de Julie in Prajituri, 24 Aug 2010 | 43496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 galbenusuri, 
  • 4 linguri cu lapte, 
  • 200 g  unt, 
  • 75 g zahar farin,
  • 2 linguri ulei, 
  • o lingurita bicarbonat de amoniu, 
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • aprox. 400 g faina.
  • Pentru umplutura:
  • 4 albusuri,
  • 3 linguri cacao, 
  • o cana cu nuci macinate, 
  • esenta de vanilie, 
  • coaja rasa de portocala,
  • dulceata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu dulceata si nuci:

Aluatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga apoi untul moale, laptele,uleiul, coaja de portocala, esenta 
si bicarb.de amoniu stins in zeama de lamaie. Se framanta bine. Se intinde o foaie de aluat, nu foarte groasa si se taie cercuri cu care se umplu  formele de cosulet.

Umplutura:

Albusurile se bat bine cu zaharul. Cand s-au intarit se adauga nucile, cacaua si esenta de vanilie. Compozitia se pune intr-o punga care se taie la un colt. In  formele imbracate cu aluat  se pune cate o lingurita de dulceata iar deasupra se aseaza (cu ajutorul pungii) cate putin din amestecul de bezea. Se incalzeste inainte cuptorul si se coc la foc potrivit aprox. 20-25 minute.

Se lasa sa se raceasca si se scot usor din forme. Se pot pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu dulceata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

02.10.2010, 20:23

le-am facuuuuuuuuut si eu ce bune sunt

Julie 1

04.10.2010, 20:52

Lacramioara, incearca-le! Uite si Dia garanteaza ca sunt bune!

diaconta 1

04.10.2010, 20:58

Garantat 100%

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu bezea de cacao si nuci