Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai

de Rocsi in Porc, 11 Mai 2013 | 6881 vizualizari

 

Este genul de meniu care imi place. Cand esti in criza de timp iti poti potoli imediat foamea cu acest preparat. Am ales ca si garnitura cartofii cu malai pentru ca nu am mancat din copilarie si s-au potrivit de minune!

 

INGREDIENTE

Pentru cotlet:

  • 4 felii cotlel de porc dezosat
  • 1 lingura mustar
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri vin rosu
  • 1 lingurita miere

Pentru cartofi:

  • 4-5 cartofi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1 varf boia de ardei dulce
  • malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai:

Cotletul:
Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele.
Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam.
Punem mustarul, mierea, usturoiul si le frecam cu uleiul, sare si piper.
Adaugam boiaua dulce, cimbrul, busuiocul si la final vinul.
Bagam carnea in marinata, le invartim pe ambele parti, le acoperim si le dam la frigider macar pentru 30 de minute.
Dupa acest timp, incingem o tigaie grill si punem cotletele la facut.
Le rumenim pe ambele parti, dar nu le lasam prea mult sa nu se usuce.

Garnitura de cartofi:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii mai maricele.
Punem sare si piper dupa gust, uleiul, rozmarinul, boiaua de ardei si ii amestecam bine.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem o canita mica de apa in tava (ca sa nu se usuce prea tare cartofii) si cartofii.
Deasupra presaram malai si introducem tava in cuptorul incins.
Incercam cartofii cu o furculita si daca sunt bine patrunsi ii scotem, ii lasam 5 minute la racorit si servim alaturi de cotlel.
Pofta buna si nu uitati cotletele le rumeniti cu 5 minute inainte sa scoatem cartofii pentru a fi totul cald!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Rocsi 1

09.11.2013, 19:32

Multumesc Ligia

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 06:36

foarte bun

Rocsi 1

15.11.2013, 12:20

Krysty

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu cotlet si piept de pui