Cozonac cu nuca

de tany15 in Dulciuri, 18 Feb 2012 | 2988 vizualizari

 

foarte gustos si delicios

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba,
  • 4 oua intregi,
  • 2 galbenusuri,
  • 300 gr.zahar,
  • 300 ml lapte dulce,
  • 1 pachet de unt,
  • 3 linguri cu ulei,
  • 2 cuburi de drojdie,
  • esenta vanilie,
  • coaja de lamaie,
  • 1 lingurita cu sare

Umplutura

  • 4 albusuri,
  • 150 gr.zahar,
  • 500 gr.nuci,
  • 3-4 linguri cacao,
  • 1 esenta de rom
  • 20
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

 Se pregateste maiaua din drojdie,o lingura de zahar,si 2 de faina,separat se incalzeste laptele cu restul de zahar.Se adauga ouale batute cu sarea,maiaua,,coaja de lamaiesi faina in ploaie,se toarna treptat untul topit si amestecat cu uleiul si se framanta un aluat potrivit.Se acopera cu un servet si se lasa la crescut,intre timp se bat albusurile cu un praf de sare se adauga zaharul si dupa ce s-a topit se pune cacaoa,esenta de rom si nucile toate.Intindem aluatul crescut si se pune in mijloc umplutura de nuca,il rulam usor si ii asezam in tava special de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina.Coacem la foc potrivit aproximativ 50 minute,intre timp ii incercam cu un pai sa vedem daca sau copt,ii scotem din cuptor si ii lasam sa se raceasca dupa care ii scoatem din tava.

 

 

TIPS-URI

1

nu este dificil de facut

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonaci cu stafide si rahat